MÁRVÁNY ÓVODA
Nyitott kapuk napja
2019.április 09. 8-11:30
április 10. 14:45-17:00

„Keresem minden gyermek titkát, és kérdezem, hogyan segíthetnék, abban hogy önmaga lehessen.”

Szeretettel köszöntök minden kedves Szülőt, és érdeklődő olvasót!

A Márvány Óvoda Sziget és Újváros találkozásánál, egy csendes zsákutcában található. Az előkertbe lépve színes szoborparkkal, hangulatos zöldterülettel, virágoskerttel, kiülőkkel, kerékpártárolóval várjuk a hozzánk érkezőket. Két csoportos, óvodánkban az átlag létszáma 20-22 fő. Közel azonos életkorú gyermekekből alakítjuk ki a vegyes csoportokat. Fontosnak tartjuk a barátságos befogadó légkör mellett, az esztétikus kellemes környezetet. Termeink világosak, jól felszereltek, ahol tapasztalt, kiváló szakmai felkészültségű óvodapedagógusok, fejlesztő pedagógusok, és dajka nénik várják a gyerekeket. Nyitvatartás: 6:30-tól 16:30-ig.

Óvodai sajátosságunk az a Helyi Pedagógiai Program, melynek alapja a projekt alapú pedagógia. A gyermeki tevékenységeket kompetencia alapon projektekben valósítjuk meg, élményekre, a játékra és az egyéni képességfejlődésre alapozottan. Az egyéni bánásmódot igénylő gyermekek nevelését utazó gyógypedagógiai hálózattal, és egyéni fejlődést nyomon követő fejlesztéssel biztosítjuk. Napirendünkben rugalmasan zajlanak a párhuzamosan végzett óvodai tevékenységek, kötetlen és kötött formában. Óvodai életünkben a játék elsődleges szerepét hangsúlyozzuk. Törekszünk élményekben, érzelmekben gazdag sokszínű óvodai élet megteremtésére. A füvesített nagy fákkal beültetett játszóudvaron a játékszerek, padok, a lelátó, a gumipálya, az ivókút, kiválóan alkalmas a szabadban töltött ovis játékokra, tevékenységekre. A kis csoportokban megszervezett tehetséggondozást, a „Varázsláda” tehetség gondozó műhelyünkben valósítjuk meg, ahol a tehetségígéretes gyermekek lehetőséget kapnak képességeik, kreativitásuk kibontakoztatására a rendszeres napi óvodai programokon felül.

Az eltelt évek alatt jó kapcsolatot alakítottunk ki a szülőkkel és más nevelést segítő partnereinkkel. Nyílt napokon, projektheteken, ünnepnapokon, óvodán kívüli programokon együttműködő szülők segítik az óvodai nevelésünket. A nagycsoportosoknak vízhez szoktató úszást és ovifocit szervezünk. Színházba, múzeumba, kiállításra, sport és kulturális gyermekprogramokra visszük el óvodásainkat, tagóvodáinkkal együtt szervezett programjaink gazdagítják a mindennapjainkat.

Előzetes bejelentkezés alapján szívesen látjuk Önöket óvodánkban, kérjük, látogassanak el hozzánk a nyíltnapokon is. Viszont látásra az óvodában!

Varga Miklósné
Óvodavezető
9025 Győr, Márvány u. 4.
Telefon: 96/317-977
E-mail: marvanyovi@4gmk.hu
Honlapunk:www.marvanyovi.hu